Hammasröntgen

Hampaiden röntgenkuvauksen avulla saadaan havaituksi hammas- ja suusairauksia, jotka voivat olla muilla keinoin hankala löytää. Suun- ja hampaiston kliinisessä tarkastuksessa ei välttämättä havaita suun alueen oireettomia tulehduksia, hampaiden reikiintymistä tai puhkeamattomia hampaita. Siksi hampaiden säännöllinen röntgenkuvaus on välttämätöntä.

Hampaiston panoraamakuvauksessa (OPTG) saadaan näkyviin koko suun alue: hampaat, leukaluu ja –nivelet sekä osa poskionteloita.

Intraoraalikuvauksessa kuvataan yksittäisiä hampaita. Tätä  käytetään esimerkiksi hampaiden tulehdusta paikallistamiseen.

Bitewing-kuvauksella saadaan havaituksi kariesta hampaiden väleistä ja paikkojen alta, joista sitä on vaikea silmämääräisesti havaita. Nämä röntgenkuvat otetaan yleensä hammastarkastuksen yhteydessä.

Vastaanotollamme on käytössä digitaalinen röntgenkuvaus ja digitaalinen panoraamaröntgenkuvaus ja ne voidaan tehdä tarvittaessa samalla käyntikerralla. Hammasröntgenkuvauksessa käytämme Digora- ohjelmaa ja panoraamaröntgenkuvauksessa MyRay-ohjelmaa.