Hampaiden valkaisu

Hampaiden valkaisu ammattilaisen tekemänä on turvallinen toimenpide. Valkaisussa saadaan poistetuksi värjäytymät ja tummentumat hampaista. Käytettävät aineet ovat turvallisia ja testattuja, eivätkä ne vahingoita hampaita. Valkaisu soveltuu kaikenikäisille. Raskaana oleville ja imettäville valkaisua ei tehdä.

Ennen valkaisua suun ja hampaiden tulee olla tarkastettu ja hoidettu, lisäksi hammaskivi tulee olla poistettu, näin saadaan paras mahdollinen lopputulos.

Ennen valkaisua hampaat valokuvataan oman värin dokumentoinniksi. Näin sitä voidaan verrata lopputulokseen. Aluksi ikenet suojataan suoja-aineella. Valkaisugeeli levitetään hampaille ja annetaan vaikuttaa. Tehoa voidaan tehostaa laserin avulla. Lopuksi aine poistetaan hampailta ja suu huuhdotaan huolellisesti. Aikaa valkaisuun varataan kaksi tuntia.

Hampaiden valkaisun jälkeen on vältettävä parin päivän ajan värjääviä ruokia ja juomia, kuten kahvia, teetä, punaviiniä, kolajuomia, sitrushedelmiä ja värjääviä mausteita, lisäksi tupakointia tulee välttää. Valkaisun jälkeen voi esiintyä hampaiden vihlontaa parin päivän ajan. Itse toimenpide on kuitenkin kivuton.